Keuzehulp

3. Kies ik een dome of bullet-systeem?

Bewakingscamera’s komen in twee vormen: dome en bullet. Het verschil zit hem enkel in het uiterlijk, want beide modellen komen met hetzelfde kwalitatieve binnenwerk.

Dome-camera’s... hebben een bolvormige kap (in het Engels een ‘dome’) en gaan door de ronde vorm op in hun omgeving, waardoor ze minder opvallen. De lens zit goed afgeschermd en het is moeilijk te zien welke kant deze opkijkt. U kunt een dome-camera zowel tegen de muur als aan het plafond bevestigen.

Bullet-camera’s... hebben de vorm van een kogel (in het Engels een ‘bullet’). Ze zijn duidelijk ergens op gericht, vallen hierdoor goed op en werken dus ook preventief. U kunt een bullet-camera zowel tegen de muur als aan het plafond bevestigen.

Een dome-camera en een bullet-camera

Een dome-camera (links) en een bullet-camera (rechts)

Hoewel al onze camera's zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden, kiest 99% van onze klanten binnen voor een subtiele dome-camera. Buiten kiest men in de helft van de gevallen een dome, en in de andere helft van de gevallen een bullet. Daarbij is steeds het doel leidend: moet de camera onopvallend zijn, of juist preventief werken?

Lees het volgende artikel: Kies ik een BASIC, PRO of PLUS-systeem?