Keuzehulp

2. Kies ik een draadloos of bekabeld systeem?

Een camerasysteem kunt u op twee manieren aansluiten: draadloos en bekabeld. We leggen hieronder eerst uit wat het verschil is en vervolgens wanneer u voor welke oplossing kiest.

Zo werkt een draadloos camerasysteem

Onze draadloze Bascom® POWER-technologie verzendt camerabeelden niet door de lucht, maar gebruikt uw bestaande stroomleidingen als kabel. U sluit zowel de camera's als de recorder aan op het stopcontact. Terwijl beide apparaten zo van stroom worden voorzien, communiceren zij met elkaar over het stroomnet. Het voordeel hiervan is dat u altijd over een perfecte beeldkwaliteit beschikt, want muren en plafonds hebben geen invloed op de verbinding. Bascom® POWER werkt over meerdere stroomgroepen en fasen en heeft een maximaal bereik van 500 meter.

Een draadloos camerasysteem

Aansluitschema van een draadloos camerasysteem

Zo werkt een bekabeld camerasysteem

Onze bekabelde camerasystemen werken met PoE (Power over Ethernet). Met deze technologie voorziet de recorder de camera's van stroom, terwijl de camera's over diezelfde kabel hun beelden naar de recorder verzenden. Niet alleen heeft u zo maar één kabel nodig, ook een stopcontact in de buurt van de camera's zelf is niet meer nodig. De maximale lengte van de kabel mag 100 meter bedragen. Toch meer nodig? Neem contact met ons op voor een alternatieve oplossing.

Een bekabeld camerasysteem

Aansluitschema van een bekabeld camerasysteem

Een keuze maken

Er is geen kwaliteitsverschil tussen draadloze en bekabelde camera’s. De keuze hangt af van uw wensen en situatie. Daarbij is het handig om te weten dat u indien gewenst draadloze en bekabelde camera's gewoon kunt combineren op dezelfde recorder.

U kiest voor een draadloos camerasysteem als... u niet kunt of wilt bekabelen, maar wel een stopcontact in de buurt van de camera's heeft. U sluit zowel de camera’s als de recorder dan simpelweg aan op een stopcontact en het systeem werkt.

U kiest voor een bekabeld camerasysteem als... u niet over een stopcontact beschikt op de plek waar de camera's komen te hangen. U verbindt de camera's dan via een kabel met de recorder. De recorder voorziet de camera's van stroom.

Lees het volgende artikel: Kies ik een dome of bullet-systeem?