Uitleg camerasysteem

Onze camerasystemen bestaan uit een of meerdere camera's in combinatie met een recorder. Ze zijn gemaakt om 24 uur per dag, 7 dagen per week op de achtergrond te draaien. De camerabeelden worden continu of eventueel alleen bij beweging opgenomen en meerdere weken bewaard. U sluit eenvoudig een monitor of tv aan op het systeem en bekijkt livebeelden of opgenomen beelden. Indien gewenst kijkt u ook op afstand mee via uw smartphone, tablet en computer.

Verschil tussen draadloos en bekabeld

Een draadloos camerasysteem

Onze draadloze camerasystemen bestaan uit een combinatie van camera’s en een recorder die gebruikmaken van Bascom® POWER-technologie. In tegenstelling tot Wi-Fi, waarbij het signaal door de lucht wordt verstuurd, maakt Bascom® POWER gebruik van uw reeds bestaande stroomnet. Het resultaat is een veilig en storingsvrij bereik van honderden meters zonder in te leveren op beeldkwaliteit.

Hoe dat werkt? U sluit de camera’s enkel aan op het stopcontact. Terwijl zij van stroom worden voorzien, verzenden zij hun beelden over de stroomleidingen naar de recorder. Verschillende stroomgroepen en fasen zijn daarbij geen enkel probleem.

Een bekabeld camerasysteem

Onze bekabelde camerasystemen bestaan uit een combinatie van camera’s, een recorder en kabels om deze met elkaar te verbinden. U sluit de camera's met slechts één kabel aan op de centrale recorder. Over deze ene kabel verzenden de camera's hun beelden naar de recorder en voorziet de recorder de camera's van stroom. Stroompunten in de buurt van de camera’s zelf zijn dus niet meer nodig.

Ons advies

Bekabeld en draadloos leveren dankzij Bascom® POWER-technologie dezelfde stabiliteit en beeldkwaliteit. U kiest een van de varianten afhankelijk van de situatie. Is het handiger om de camera gewoon in het stopcontact te steken of legt u liever een kabel naar de recorder? U kunt natuurlijk ook combineren.

Verschil tussen dome en bullet

Dome- en bullet-camera's leveren dezelfde beeldkwaliteit en zijn beide aan zowel de muur als het plafond te bevestigen. Het verschil zit hem enkel in het uiterlijk. Binnen wordt bijna altijd voor een dome-camera gekozen omdat deze minder opvalt. Buiten wordt naast de onopvallende dome ook de preventieve werking van een bullet-camera vaak op prijs gesteld.

Verschil tussen Bascom, PRO en PLUS

Bascom-systeem

In ons Bascom-systeem vindt u alles terug wat u van de nieuwe generatie beveiligingscamera's mag verwachten. De indrukwekkende beeldsensor levert haarscherpe beelden en komt met ruisonderdrukking en HDR. Dit resulteert in natuurgetrouwe kleuren en perfect belichte beelden. Innovatieve infraroodtechnologie zorgt dat ook 's nachts alles goed zichtbaar is. En dankzij de brede beeldhoek is ons Bascom-systeem zo goed als overal inzetbaar.

Bascom PRO-systeem

Met ons Bascom PRO-systeem haalt u het maximale uit uw camera’s door deze precies op uw situatie af te stemmen. Met de verstelbare lens bepaalt u zelf de beeldhoek. Kijk dichtbij, kijk ver weg en stel precies scherp op datgeen waar het om draait. Het PRO-systeem heeft tevens een 1,5x hogere resolutie, ruim 1,5x krachtiger nachtzicht en 2x zoveel opnamecapaciteit.

Bascom PLUS-systeem

Als alleen het beste van het beste goed genoeg is, dan is ons Bascom PLUS-systeem een geweldige oplossing. Deze heeft niet alleen een verstelbare lens, maar ook een tweeënhalf keer hogere resolutie. Zelfs als u achteraf inzoomt blijven beelden haarscherp. Daarnaast heeft Bascom PLUS ruim 2,5x krachtiger nachtzicht en 4x zoveel opnamecapaciteit.

Combineren en bestellen

Naast onze kant-en-klare camerasystemen is het ook mogelijk om zelf een systeem samen te stellen. U kiest dan de gewenste beveiligingscamera’s en een recorder. Daarbij kunt u combineren zoveel u wilt, want alle Bascom-producten zijn met elkaar compatibel. U kunt natuurlijk ook even contact opnemen en ons iets voor u laten samenstellen.


Web-form is not active.